Ugens Klassisk Album – Carl Nielsen 150 – “The Unknown Nielsen”

Ugens Klassisk Album – Carl Nielsen 150 – “The Unknown Nielsen”

Carl Nielsen er igen hovednavnet på denne uges Klassisk Album – denne gang med nogle af hans mest elskede sange, men i sprit ny engelsk oversættelse.

The Unknown Carl Nielsen – Danish Songs in English

Danmarks nationalkomponist, Carl Nielsen, er verdenskendt for sin levende og innovative instrumentalmusik. Men i sit hjemland er Nielsen også kendt og elsket for sine smukke solo- og korsange, som enhver dansker har sunget og mødt i skolen, hjemme eller ved offentlige begivenheder.

På denne uges album, som kun er udgivet digitalt iøvrigt, er du vidne til intet mindre end en verdenspremiere. Nemlig indspilninger af et udvalg af hans skønneste sange for kor og solosang i helt ny engelsk oversættelse.

De 26 sange bliver opført af vokalensemblet Ars Nova Copenhagen under ledelse af Michael Bojesen, sopranen Dénise Beck, akkompagneret af Clemens Hund-Göschel og barytonen Johan Reuter, med Jan Phillip Schulze ved klaveret.

Du hører sange som f.eks.: Den danske sang er en ung, blond pige (The Danish Song is a Fair Young Maiden), Jens Vejmand (John the Roadman) and Solen er så rød, mor (Look! the Sun is Red, Mum).

Lyt og nyd Carl Nielsens sange på et skønt og meget sangbart sprog!

Og husk hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt mig på: morten.ernst.lassen@tidal.com