Mig og mit lydspor: Broken Twin

Mig og mit lydspor: Broken Twin

Majke Voss Romme – aka Broken Twin – er blevet hyldet som en af tidens helt store skandinaviske håb inden for folk-genren. Som den første dansker nogensinde og i en alder af kun 25 år, er hun blevet signet af ANTI, der huser prominente navne som Nick Cave, Tom Waits og Kate Bush.

Bevæbnet med sin unikke og sjælefulde stemme, lidt guitar, et par strygere og piano har Broken Twin skabt et melankolsk og minimalistisk lydbillede, der suger lytteren ind i et univers af kuldsejlede kærlighed og ærlige fortolkninger af hverdagens udfordringer.

Vi har snakket med den unge sangskriver om hendes inspirationskilder og hvilke sange, der har formet hende som kunstner. God fornøjelse fra WiMP og Broken Twin.

Det første nummer, der betød noget særligt for dig?

“Here, There And Everywhere” med The Beatles. Min far sang og spillede klaver med mig, da jeg var barn, og det var en af de sange, der altid fik mig til at græde. Til sidst måtte han stoppe med at spille den.

Et nummer der i sin tid gav dig lyst til selv at lave musik?

“Can’t Help Falling In Love” med Elvis Presley. Jeg fik klaverundervisning i nogle år, men havde ikke tålmodigheden til at lære de sange og skalaer, mine undervisere syntes, jeg skulle kunne. I stedet lærte jeg mig selv at spille akkorder til nogle sange, jeg kunne lide, og derfra gik der ikke lang tid, før jeg så småt begyndte at spille mine egne små sange.

Et godt nyt nummer du lige har opdaget?

Nils Skousens “En bid af det hele”. Ærligt og rørende, synes jeg. Han skriver godt, og Smil Eller Dø er et flot album.

Et nummer der har inspireret dig i arbejdet med dine nye sange?

Jeg synes, inspiration er sådan en underlig, broget masse. Alt blander sig – jeg kan ikke helt gennemskue det. Så jeg ved ikke, om det, jeg hører lige nu, har inspireret mig særligt i forhold til mine nye sange… Men i hvert fald har jeg hørt en del The Doors og Nico på det sidste. “People Are Strange” med The Doors og “Afraid” med Nico kan anbefales.

Et af de bedste numre du har hørt live?

“Det regner i mit hjerte” med CV Jørgensen på Roskilde Festival. Jeg lå i græsset med mine gode venner og lod mig flyde med.

Et nummer du ville ønske, du selv havde skrevet?

“Perfect Day” med Lou Reed måske? Der er mange smukke sange, jeg gerne ville have skrevet. Men jeg ved, at jeg aldrig ville kunne have skrevet dem, så jeg er taknemmelig for, at der er andre, der har gjort det.

Et nummer med en tekst du er særlig glad for?

“If It Be Your Will” med Leonard Cohen. Den er meget simpel og smuk. Som en bøn. Han kan virkelig skrive.

Et nummer du altid kan vende tilbage til?

“Ain’t Got No / I Got Life” af Nina Simone. Eller en af hendes andre sange. Hun er frygtindgydende. Stærk og sårbar. Og så er hun god at sætte på, hvis man har brug for at finde flere kræfter frem.

Et nummer der kan give dig tårer i øjnene?

“Moonlight Sonata” af Beethoven – den føles som en langsom, bølgende drøm. Dragende, rørende og sært opløftende. Min mor spiller lidt klassisk klaver, og det er ét af de stykker, hun spillede derhjemme, da jeg var barn. Den har en særlig plads i mit hjerte.