Ugens Klassisk Album: Pete Townshend – “Classic Quadrophenia”

Ugens Klassisk Album: Pete Townshend – “Classic Quadrophenia”

I forbindelse med det legendariske rockband The Who’s 50-års jubilæum udgiver Pete Townshend en ny symfonisk udgave af albummet “Quadrophenia”, som bandet oprindelig udgav tilbage i 1973. Og det er denne uges album:

 Pete Townshend’s Classic Quadrophenia

Pete Townshend udgiver her i samarbejde med sin partner igennem 17 år, sangskriveren Rachel Fuller, en ny symfonisk version af den legendariske rockopera “Quadrophenia”. På pladen har de fået selskab af Billy Idol, Alfie Boe, 90 musikere fra The Royal Philharmonic Orchestra og The London Oriana Choir og det hele dirigeres af Robert Ziegler.

The Who udgav deres første album i 1965 og appellerede med deres powerrock til den britiske ungdomskultur, og bandet blev udtryk for en samtid præget af ungdomsoprøret i 60′erne og 70′erne.  I 1973 udgav bandet albummet “Quadrophenia”, som omhandler de unges søgen efter frelse fra en verden fyldt med frustration, vrede og glæde forbundet med narkotika og alkohol. Albummet belyser også nogle af de problematikker og dilemmaer, som opstår i ungdommens relation til kærlighed, familie og venskab – dilemmaer, som den dengang 28 årige Pete Townshend og de andre bandmedlemmer i The Who personligt kunne relatere til. Albummet blev en kæmpe succes på begge sider af Atlanten, og bandet opnåede kultstatus grundet deres helt særlige rock-lyd.

Og her et halvt århundrede senere, er Townshend stadig i stand til at ruske i det etablerede musikliv…

Efter Classic Quadrophenia solgte nok eksemplarer til nemt at nå toppen af de klassiske hitlister i debutugen, blev det meddelt, at albummet ville blive nægtet den ære – alene på grund af det faktum, at det oprindelige materiale var et allerede udgivet rock-album.

Og da Townshend opdagede var hans kommentar: “Så musikalsk snobberi i den klassiske elite er stadig i liv? F*** dem. Jeg ved, at jeg er en rock dinosaur, og jeg er glad for at være en, men holdet bag Classic Quadrophenia er alle unge, kreative og strålende.”

Albummet blev indspillet i de legendariske Air Studios i London i oktober 2014 og den britiske sanger Alfie Boe medvirker sammen med Townshend selv på vokal og guitar og verdenspremieren fandt sted ved en totalt udsolgt koncert i Londons Royal Albert Hall.

Lyt til en legende og hans helt nye og anderledes udgave af et album som var skelsættende i sin tid.

Og husk hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt mig på: morten.ernst.lassen@tidal.com

Foto: © Jill Furmanovsky