Ugens Klassisk Album – “New Seasons”

Ugens Klassisk Album – “New Seasons”

På denne uges Klassisk Album spiller lettisk fødte Gidon Kremer, med sit ensemble Kremerata Baltica violinkoncerter af Glass, Pärt og Kancheli:

New Seasons - Glass, Pärt, Kancheli, Umebayashi

Gidon Kremer vender tilbage til Deutsche Grammophon, efter mere end et årti, med den helt nye referenceindspilning af Philip Glass’ 2. Violinkoncert – “The American Seasons” og det er samtidig hans første soloalbum i mange år.

Den 1. Violinkoncert af Glass, som Kremer indspillede og udgav i 1993, har opnået nærmest kultstatus og været banebrydende. Og nu er denne 2. Koncert blandt kernen af repertoiret hos Kremerata Baltica og maestro selv. Værket blev uropført i San José, Costa Rica med Kremer som solist i august 2013 og de turnerer i øjeblikket verden rundt med dette enestående værk.

Albummet indeholder også værker af Arvo Pärt og Giya Kancheli – to komponister som begge er tæt forbundne med Gidon Kremer og som iøvrigt begge fejrer deres 80 åfs Fødselsdage i år. Kremer har på albummet også tilføjet et kortere stykke af den japanske filmkomponist Shigeru Umebayashi.

Lyt til værker af disse fremragende komponister; musik som om mange år måske er ligeså kendt og ofte spillet, som Mozart og Beethoven er idag.

Og husk hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kontakt mig på: morten.ernst.lassen@tidal.com

FOTO: © Kristijonas Kucinskas / DG